Arrangementen


 

De arrangementen kunnen een dagdeel, een volledige dag of een weekend duren.

 

Als rode draad in het program geldt ook hier een combinatie tussen ont-‘moeten’

(ont-stressen) en beeldend vormen. In de regio is samenwerking gezocht met een glaskunstenares, een yogadocent en een coach gespecialiseerd in mindfullness.

 


yoga


Samen met yogalerares Marie-Louise Kroeze bieden we u een hele dag ontspanning aan. Eerst yoga met klankschaalmeditatie, daarna de frisse buitenlucht in voor een wandeling door de bossen van landgoed Herinckhave naar de kunstschool ’t Alding waar een heerlijke twentse lunch staat te wachten. De middag besteedt u aan beeldend werken in ’t Alding. Het thema bepaalt u zelf en is tijdens de dag ontstaan.


glaskunst


Samen met glaskunstenares Ellen Kleine Schaars verzorgt kunstschool ’t Alding een dag of weekend arrangement, waarin u zowel met glas als met verf op doek werkt. Op die manier kunt u de kunstwerken op elkaar afstemmen passend in uw eigen interieur. 


pelgrimage


Samen met Yvonne Meyer van de Kern, praktijk voor bewustzijn en balans, uit Oldenzaal organiseert ’t Alding een pelgrimagetocht Kroezeboom. Ook dit is een geheel verzorgd arrangement waar bezinning en beeldend vormgeving elkaar aanvullen. De pelgrimagetocht is een lus aan het Hilligenpad dat in samenwerking met de Zwanenhof in Zenderen is ontwikkeld.

Per jaargetijde is er één pelgrimagetocht.

In 2017 is de winterpelgrimage op zondag 17 december.

In 2018 is zaterdag 3 februari in samenwerking met het Huis van Spiritualiteit in Ootmarsum ingepland.

Meer info is telefonisch te verkrijgen op nummer 06 8321 9876 van’t Alding

of u kunt bellen naar 06 1437 9278. 

 


wandelen


Kunstschool ’t Alding bevindt zich midden in de prachtige natuur van het Twentse landschap  rond Tubbergen en Fleringen. Landgoed Baasdam, de Kroezeboom en landgoed Herinckhave met de Haverzate en de kapel bevinden zich op kleine loopafstand.

 

Kunstschool ’t Alding is daarom een uitermate geschikte plek voor een wandelarrangement. De vele bospaadjes over het landgoed Herinckhave met zijn Fleringermolenbeek, de grafheuvels, de eendenkooi, de uitzichten over grote en klein Maat, de ‘hillige’ Kroezeboom geven u gelijk het gevoel los te zijn van uw dagelijkse gedachten en te genieten van de prachtige natuur in de verschillende jaargetijden.

 

U kunt kiezen uit diverse dag(deel) arrangementen. De rode draad is steeds de afwisseling tussen buiten zijn in de frisse lucht, samen lunchen en beeldend bezig zijn in het atelier. Elke arrangement wordt in samenwerking met experts deskundig begeleid.

 

Net als in de andere dag arrangementen, starten we met een wandeling door de bossen van landgoed Herinckhave. Onderweg wordt stilgestaan bij verschillende aspecten van beeldende vormgeving.

Zo wordt al wandelend kennis verzameld over kleurgebruik, lichtinval, voor- en achtergrond,perspectief, compositieopbouw, beeld, vorm, organische vormen.

 

Na de lunch wordt de opgedane kennis toegepast in een 3D schilderij van 40 x 40/50 cm. Eerst wordt een eigen ontwerp geschetst om dit vervolgens met acrylverf of met pastelkrijt op doek uitgewerkt.